m a n n s t e r

May 22, 2008

Why Dont U Rape Me?

Filed under: Cerita Pengajaran,Islamic — mannster @ 5:03 am

Kisah Benar… Hampir Dirogol!!
Message: Kisah benar dari US . Banyak kisah-kisah aneh yang menakjubkan sebegini
telah berlaku. Moga kita boleh ambil iktibar.

Seorang wanita muslim dari Malaysia yang bekerja di US, memakai tudung dan memiliki akhlak yang bagus. Suatu malam perempuan ini dalam perjalanan balik kerumah dari tempat kerjanya. Kebetulan dia mengambil (more…)

Kene TaG Lagi..hikhikhiK

Filed under: TaG — mannster @ 4:08 am


LIST OUT THE TOP 5 PRESENTS YOU WISH FOR :

1. agak² sape? hihihi
2. aku tak demand sgt..nissan skyline pon jadi la..
3. erm..ikan arowana kaler merah naga
[bak mai la 2/3 akuarium..aku tade hal]
4. aku tak rasa aku perlukan hadiah..:D dpt si dia pon da syukur sgt..
5. kalau bill gates nk kasi hadiah..aku nk rekues duit 2 juta pound je..then pandai2 la aku bikin bisnes..hihihi

LIST OUT THE REASONS FOR YOUR CHOICES : (more…)

Dosa² Besar

Filed under: Islamic — mannster @ 3:33 am

DOSA-DOSA BESAR

Mengikut imam Azzahabiyy dalam kitabnya “Al-Kabaair” beliau menghimpunkan jenis dosa-dosa besar sebanyak 70 perkara seperti berikut:

01 – Belajar ilmu dan sembunyi pengetahuan
02 – Bersaksi palsu
03 – Berjudi
04 – Bersumpah palsu dan bohong
05 – Berbohong
(more…)

May 21, 2008

Doa supaya dipermudahkan segala urusan dan hajat

Filed under: Islamic — mannster @ 9:47 pm

Orang Orang Yang DiDoakan Oleh Malaikat

Filed under: Islamic — mannster @ 9:30 pm

Inilah orang – orang yang didoakan oleh para malaikat :

  1. Orang yang tidur dalam keadaan bersuci. Imam Ibnu Hibban meriwayatkan dari Abdullah bin Umar ra., bahwa Rasulullah SAW bersabda, “Barangsiapa yang tidur dalam keadaan suci, maka malaikat akan bersamanya di dalam pakaiannya. Dia tidak akan bangun hingga malaikat berdoa ‘Ya Allah, ampunilah hambamu si fulan karena tidur dalam keadaan suci'” (hadits ini dishahihkan oleh Syaikh Al Albani dalam Shahih At Targhib wat Tarhib I/37) (more…)

berperikse..

Filed under: Uncategorized — mannster @ 6:37 pm

busy2..heheh..padahal tinggal lagi 2 paper je..

on 23 and 24 May..

takde mase nk update blog..plus internet kat mmu ni..ades..mmg nk maki je manjang..

(more…)

May 19, 2008

Doa Tuan Guru Nik Abd Aziz bin Nik Mat – Mursyidul AM PAS

Filed under: Uncategorized — mannster @ 7:29 am

Doa Tuan Guru Nik Abd Aziz bin Nik Mat – Mursyidul AM PAS

“Wahai Tuhan Kami, berilah kami perasaan takut kepadamu yang dapat menghalang kami dari kemaksiatan dan berilah kami ketaatan kepadamua yang menyampaikan kami ke syurgamu, dan berilah dan berilah keyakinan yang memudahkan kami menghadapi bencana di dunia.”

“Wahai tuhan kami berilah kami kenikmatan pendengaran, penglihatan dan kekuatan tubuh badan selama hidup kami dan jadikanlah dia mewarisi kami dan berilah pembalasan kepada orang yang menzalimi kami. Dan tolonglah kami terhadap orang yang memusuhi kami.Dan

(more…)

May 15, 2008

Betapa Payahnya Malaikat² Meminta Tanah Dari Bumi

Filed under: Uncategorized — mannster @ 12:39 am

Pada suatu ketika, Allah SWT menitahkan kepada malaikat Jibril supaya turun ke bumi untuk mengambil sebahagian tanahnya untuk mencipta Adam, Akan tetapi apabila beliau sampai ke bumi , bumi enggan membenarkan tanahnya diambil untuk dijadikan Adam, kerana bumi khuatir Adam jadi maksiat kepada Allah. Lalu Jibril kembali ke hadrat Tuhan, ia tidak dapat berbuat apa-apa, mendengar sumpah bumi. Begitulah seterusnya, Allah memerintah malaikat Mikail, jawapan bumi masih sama dan selepas itu Allah memerintahkan malaikat Israfil, tetapi malangnya jawapan bumi masih tidak berganjak, dan masing-masing kembali dengan tangan yang hampa.
(more…)

10 Langkah Mewujudkan Keyakinan Diri

Filed under: Uncategorized — mannster @ 12:33 am

Berikut merupakan 10 langkah yang ringkas ke arah mewujudkan keyakinan diri:

1. Anggapkan diri anda yang diciptakan oleh Allah adalah sama seperti orang lain.

2. Orang lain boleh buat, kenapa anda tidak boleh buat?

3. Apa kekurangan/kelemaha n yang ada pada diri anda dan baikinya.

4. Jangan takut-takut atau teragak-agak untuk melakukan sesuatu yang positif

(more…)

May 12, 2008

Boleh Balik Awal Boss?

Filed under: Uncategorized — mannster @ 9:04 pm

Seorang boss entah macam mana mood dia memang baik sungguh pada hari nie..Sesiapa yang nak minta balik lima jam lebih awal hari nie dia kasi tapi alasannya mestilah munasabah. Haaaa!!alasannya mestilah pasal sembahyang ajer! Tau-tau macam tu ader 4 orang pekerja bawahan datang mintak balik awal..

Pekerja 1 : A’kum Boss, bulih saya pulang? Saya balik nak sembahyang kat rumah boss, leh tak?
Boss : Tak boleh!!!Kat sini kan ader surau, sembahyang jemaah lagi, lagi banyak pahalanya..!
Next Page »

Create a free website or blog at WordPress.com.